Uitstapjes

Fietsen in de omgeving

Door de schitterende ligging midden in de natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden is onze camping de perfecte uitvalsbasis voor diverse mooie wandel en fietsroutes.

Fiets onze eigen route “het rondje van het Waterhoentje” (56.7km)

Wandelen vanaf de camping

Ook wandelen kan hier prima.
Direct vanaf de camping loopt er een prachtig vlonderpad over water, door rietland en trilveen. Ook heel geschikt voor een mooie avond wandeling.
Leuk voor kinderen is er een avontuurlijk laarzenpad waar je jezelf dmv trekpontjes verplaatst over het water. 

Varen door het gebied

Bij de buren van Bezoekerscentrum de Wieden worden allerlei vaarexcursies georganiseerd.
Zelf varen en een bootje huren op de camping is natuurlijk een echte aanrader.
Of pak de Waterliner, een overdekte boot welke u naar Blokzijl of Giethoorn brengt. De fiets mag mee dus een prima start voor een leuk dagje uit.    

Giethoorn

Het wordt wel eens het Venetië van het Noorden genoemd, maar eigenlijk is Giethoorn uniek in haar soort. De karakteristieke kanaaltjes langs riet gedekte boerderijen op eilandjes.
Haar vele hoge bruggetjes en autovrije kern.

De perfecte locatie om een fluisterbootje te huren, een lekker hapje te eten op één van de vele leuke terrasjes en je te vergapen aan al dit moois. 

Nationaal Park Weerribben Wieden

Een waterrijke oase van rust en ruimte.  Eindeloze rietvelden, hooilanden en  moerasbossen. Een labyrint van plassen , meren en slootjes.
Kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten. Ontstaan door een samenspel van mens en natuur.

Bezoekerscentrum De Wieden / Nationaal Park Weerribben Wieden

Gezellige havenstadjes

Vollenhove, Blokzijl, Kampen en Urk 

Deze mooie stadjes zijn zeker een bezoekje waard. Niet alleen om hun gezellige haventjes, mooie geveltjes en rijke historie maar ook om de leuke terrasjes en winkeltjes. Elke dag is er wel ergens een gezellige markt of ander leuke evenement te bezoeken. 

Waterloopbos

Sprookjesachtig groen, stromend water, afbrokkelende muurtjes en mysterieuze bouwwerken. Dit Rijksmonument ademt een bijzonder verhaal. Hier zijn in vroegere tijden niet alleen de Delta werken ontworpen maar ook waterwerken voor exotische plekken zoals de havens van Lagos.

Gemarkeerde wandelroutes leiden je langs de modellen van deze waterwerken welke als ruïnes zijn overgenomen door de natuur.

Natuurmonumenten -> Waterloopbos

Orchideeënhoeve

Onder het dak van de Orchideeënhoeve schuilt een indrukwekkende tropische wereld volprachtige bloemen en vrij levende dieren. Ruik de geur van tropische bloemen om je heen en geniet van Europa’s grootste vlindertuin.

Sla ook zeker het Makirijk niet over: een idyllische buitenwereld waar ringstaartmaki’s, flamingo’s en andere tropische dieren wonen.

Leuk voor volwassenen en kinderen.

Website Orchideeënhoeve

Koloniën van Weldadigheid (Unesco wereld erfgoed)

Alleen de naam al maakt nieuwsgierig. Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het unieke verhaal van Johannes Bos de stichter van deze proefkolonie. Een ambitieus plan om een einde te maken aan de armoede in Nederland.
Bezoek het museum en stap in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar hun onvergetelijke verhaal via een multimediale tijdreis.

Vanuit het museum nodigen vele wandel- en fietsroutes je vervolgens uit, deze bijzondere historische erfenis te ervaren in het schitterende landschap. 

Website Koloniën van Weldadigheid